onsdag 31 mars 2010

Måsten i köket just nu...









Hej

Här ser ni lite detaljer i köket som jag inte kan vara utan just nu. Kakao & Kaffeburken står i skafferiet men ibland kan det vara roligt att veta att man har fina grejer inne i skåpen också..hihih. Basilika, ja vad säger man? Vad skulle jag göra utan den? mmmm gillar mycket!

De fina muffinsformarna från Ullared ska minsann få följa med i picnickkorgen i sommar, med pizzabullar, kanelbullar och muffins.... ja nu ser jag att jag gick upp ett par kilo redan..ler
Om jag hade varit liten och någon frågat mig vad jag ville bli när jag blir stor så skulle jag säga Leila Lindholm...hahaha. Nu är jag visst redan stor och får nöja mig med att låtsas att jag är Leila. Barnen brukar leka "halv åtta hos mig" och jag leker Leila. Tusan jag tror att Leila är nu kl.21:00 så nu måste jag sluta.


Kram

tisdag 30 mars 2010

Projekt Pigsäng Färdigmålad!!!

Här ser ni M`s skrivbord, det var tanken att hon skulle göra läxor där men det gör vi nästan alltid i köket. Bilden är tagen i julas, vi har alltså inte julstjärnorna framme vid påsk ; )














Pumpalampa toffs finns att beställa i alla möjliga olika storlekar, färger och former HÄR.
Inte så förvånande att min blev vit kanske?







Här ser ni M´s egna lilla "skrytvägg". Tokig i bokstäver är jag och det lilla fönstret har M´s morfar gjort. Det är mycket kärlek på denna vägg....













Äntligen är den färdig....
Lilla pigsängen är nu vit och nybäddad med vintagepåslakan och blommigt örngott.
M va så nöjd att hon nästan grät när hon kom hem från dansen i dag.
-Kan vi inte gå och lägga oss snart, sa hon...
Sööööt dotter i en söt säng får gå och lägga sig nu om hon vill ; )
















måndag 29 mars 2010

Retro radio


Hej

Denna lilla söta retroradio finns numera i mitt kök, undrar om man kan måla den vit....
I dag har jag målat färdigt M´s säng. I morgon kan hon nog sova i den och eventuellt kanske jag hinner visa er det färdiga resultatet.
Självklart har jag också tittat på Hollywood Fruar...hahaha
Tänk om man blev sådär fascinerad av hur en damsugare fungerar....


Kram

söndag 28 mars 2010

Pricken över i;et


Hej



Så var det Söndag igen....

Ullaredsresan är klar och jag kom hem trots en hel del äventyr på hemvägen ; )
Tack alla rara tjejer för denna resa, kanske vi kan åka när ångesten lagt sig igen....
Visst blev det ett par kassar med diverse saker. Handdukarna ovan är ett bra exempel på pricken över i:et-grejer som jag brukar handla när jag åker till Ullared. Tycker att det kan vara svårt att få ett badrum att kännas mysigt och trevligt men med lite piffiga färger på handdukar och fina förpackningar så har man förvandlat ett trist badrum till ett snyggare och hemtrevligare badrum.

Nu ska jag handla mat och städa, är ju en dag kort denna helgen MEN det var det värt!

fredag 26 mars 2010

Hallen




















Hej igen!

Nu kommer lite bilder på fina saker jag gillar i min lilla hall.
I morgon ska jag åka på äventyr till ULLARED!
Kanske att jag hittar något fint att visa er framöver, vem vet?
Ska sätta mig och skriva en liten lista på vad jag skulle behöva tror jag....kan bli sånt man inte behöver också....
Kl.05.00 bär det av så jag måste snart kasta in handuken, men det är lite svårt.
Det går liksom att jämföra med dagen innan man hade födelsedag när man va liten.
Det får bli lets dance final nu och sen sängen, blir nog inget inlägg i morgon vänner men ni har ju fått två i dag.
Kram




Hubbabubba












































Kuddarna har kommit hem!
Jag känner att det tonade ner mina hubbabubbasoffor vilket känns mycket bra!
Där av är jag redo att bjuda in er på en liten tur i mitt vardagsrum. Jag ger de rosa sofforna påsken på sig sen åker nog de vita överdragen på igen. Det känns lite som att Barbie och Ken bor här..hihihi.
Önskar er en trevlig helg!









torsdag 25 mars 2010

Lyktan




På begäran av Maria kommer här två bilder på min lykta....

Fynd!!!






Hej

Här kommer en bild på barnsängen som min svärfar va och hämtade åt mig på second hand i dag. I tre veckor har jag sneglat på den, första gången jag tittade på den kostade den 600kr och i dag 295 riksdaler. Klart jag köpte den, den är ju underbar!
M tycker också mycket om den och det är väl tur det.
Vet inte om ni ser hjulen på benen i mitten. Allt är så välarbetat och rustikt på äldre möbler. Det var skillnad förr som de äldre skulle sagt. Sängen ska bli vit, jag och M har slipat och grundat den i dag...nu ska den bara strykas två gånger till. Ni får se mer av sängen när den är färdig. Jo jag hittade ju lite smågrejer till, en köksvåg och en träback som J kan ha öl i på vår altan i sommar. Han va mindre imponerad men det är inte alltid de förstår....det får man leva med hihi.

Nu är det dags att knyta sig snart tror jag!

onsdag 24 mars 2010

Under snön....







Hej Vänner

I dag insåg jag att jag har en altan. Det fanns något där under snön som jag nästa glömt bort....Vi påbörjade detta bygge förra året och nu är den äntligen klar. Tack pappa och bror för hjälpen denna gången med! Jag hade lite bilder från hur det såg ut innan och några under bygget. Helheten får jag förhoppningsvis chans att visa er snart. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska måla kryss staketet vitt eller inte. Det är underhållsfritt om jag låter bli men i mitt huvud ska det vara vitt. Nästa projekt ute är att lägga plattor och fixa gräsmattan efter grävaren....

I dag har jag fyndat något alldeles underbart, visar er i morgon...

PS Det blev vita påslakan....

tisdag 23 mars 2010

Bäddset med vintage-känsla

Bild från Hemtex


Fick ett reklamblad på posten i går med ljuvliga bilder på bäddset med Vintage-känsla.
De har en liten linne look och finns i grönt, vitt och beige. De finns i butik nu ( jag var där och kände lite på dem i dag ) Jag tror att jag ska slå till men har inte bestämt mig för vilken färg.
Jag föll för Hemtex egen beskrivning; Vintage-bäddset där vi hämtat inspiration från svunna tiders rosenträdgårdar och blommor. Lakan som är så mjuka att det känns som de torkat i vinden - år efter år.....
Ja men vem vill inte köpa dem efter den beskrivningen?! JAG VILL!

De har även en tävling som pågår fram till v.14. Hemtex söker gamla mönster för inspiration till sina nya textiler. Läs mer om vintage-insamlingen på hemtex.se. Kanske blir det just ditt mönster som kommer att synas på bäddsetet alla önskar sig i julklapp!

Leila Lindholm

Bilden kommer från adlibris

Jaaaaa äntligen fick jag se att Leila Lindholm kommer att släppa en uppföljare till "A piece of cace". Andra boken "One more slice" tar vid där första boken slutar. Den ska innehålla allt från hur man bakar sitt eget surdegsbröd, hembakad pizza och egen pasta.

Underbara fotografier av Wolfgang Kleinschmidt i denna utgåva med! Får se vad Leila använder för porslin nu, kan bli dyrt....fniss

Boken släpps i maj och finns att beställa på Adlibris

måndag 22 mars 2010

Påsk






Vem har sagt att en påsk måste vara gul...

Jag har blivit så inspirerad av alla bloggare som gjort sina egna påskägg att jag bara var tvungen att själv försöka. Mmmm jag blev nöjd och lycklig i hjärtat.
Mjölk kannan kommer från pappsens affär såklart.

Nu ska jag hämta lilla M från kvällens aktiviteter.

söndag 21 mars 2010

Pojkrummet







Har målat om Simons säng svart! Ja vi har helt enkelt tuffat till pojkrummet lite.
Från början var sängen "Hemnes" från IKEA antikbetsad och ganska tråkig. Vilket lyft!
Lillkillen har blivit stor, börjar skolan till hösten. Kaninen från maileg får hänga med ett tag till, tycker han e sååå fin. Tavlorna har jag målat själv, jag målade av hans rullgardin. Det är Karin Mannerstål som designat trycket och om jag inte minns helt fel så heter mönstret Tiny.

Kuddar


Bilden kommer från H&Ms hemsida

Jag hoppas att mina kuddar från H&M kommer hem i veckan, kunde inte låta bli att klicka hem dem. Visst är de fina....De kommer att göra sig i mina numera ROSA soffor.
Det var inte alls meningen att jag skulle ha rosa soffor men det var REA på IKEA så för 149kr/övedrag så var de mina! Tänkte att jag kan färga om dem till hösten.
I ärlighetens namn så är inte jag en rosa människa men en vår och sommar i mitt liv så kan jag väl vara det.....Tror att det blir fint med lite kuddar som dessa i. Återkommer med bild när de har kommit hem....